Geld lenen steeds goedkoper!

Geld lenen steeds goedkoper!

Geld lenen steeds goedkoper. Tenminste als u geld wilt gaan lenen voor uw eigen woning. De hypotheekaanbieders lijken namelijk steeds meer met elkaar te gaan concurreren. De ene na de andere aanbieder verlaagd de rente. Waardoor geld lenen steeds goedkoper aan het worden is. De daling van de hypotheekrente is mogelijk omdat de banken steeds goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt.

En de rente op leningen?

Natuurlijk is het prettig als de rente voor de hypotheken daalt. De vraag is alleen wat u hieraan heeft als het gaat om het consumptieve krediet, de doorlopende kredieten en de persoonlijke leningen.
De rente van de aanbieders van consumptief krediet is per aanbieder heel verschillend. De laatste wijzigingen die geweest zijn in de rente hebben allemaal in de maand mei plaatsgevonden. Het meest opvallend daarbij zijn de tegenstellingen in het rentebeleid geweest. Zo hebben er twee aanbieders de rente verhoogd. Waar Nationale Nederlanden de rente juist verlaagd heeft.

Zoekvolume naar leningen daalt

Er zijn voor leningen geen cijfers bekend met betrekking tot het aantal aanvragen, wel kunnen we zien dat er minder gezocht wordt op de term “geld lenen”. In januari werd nog een ruime 33.000 maal gezocht op het zoekwoord geld lenen. In juli was dit nog een ruime 22.000 keer. Een forse afname, wat doet vermoeden dat het aantal lening aanvragen in een fors tempo aan het dalen is.
De cijfers hieromtrent zullen waarschijnlijk pas veel later bekend worden.