Herfinanciering lening

Op dit moment zijn de rentetarieven zo gunstig, dat het voor veel mensen aantrekkelijk is om een herfinanciering van de lening te overwegen. Daarbij sluit u een oude lening over, of dat nu een hypotheek of een andere lening is, tegen een lagere rente of ander aflosschema bijvoorbeeld.

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten betekent dat u geld leent om uw oude hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek afsluit met een lagere rente en misschien ook wel betere voorwaarden. Wanneer u een hypotheek wilt oversluiten om van een lagere rente te profiteren, of een andere looptijd, betaalt u wel boeterente omdat de hypotheekverstrekker inkomsten misloopt. Bedenk u dus goed of de kosten van het oversluiten opwegen tegen het voordeel dat het u oplevert. De boeterente kunt u financieren met een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet oversluiten

Een dure persoonlijke lening en doorlopend krediet kunt u kosteloos in één keer aflossen en oversluiten. U kunt uw lening oversluiten om bijvoorbeeld de looptijd korter te maken. U betaalt dan namelijk over een minder lange periode rente. Het totale bedrag moet u dan in een kortere tijd aflossen, waardoor uw maandlasten wel wat hoger liggen, maar het bedrag daalt snel waardoor u minder rente betaalt. Ook een creditcardschuld kunt u kosteloos oversluiten.

Leningen samenvoegen

Daarnaast kunt u kosteloos verschillende leningen samenvoegen, zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld of roodstand bij de bank, zodat u minder rente betaalt. Voor verschillende kleine leningen betaalt u vaak een hogere rente dan voor een grote lening. Door meerdere kleine leningen samen te voegen tot één grote lening kunt u geld besparen. De kleine leningen worden afgelost en u heeft alleen nog de grote lening. Dat geeft overzicht en zorgt ervoor dat uw maandlasten dalen.

Meer informatie

Herfinanciering van een lening kan u flink wat geld besparen. Wij berekenen graag wat u kunt besparen met de herfinanciering van uw lening en of u nog steeds in aanmerking komt om hetzelfde bedrag te lenen, op basis van uw betalingsgedrag. Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld wat er voor u verandert na de herfinanciering van uw lening en wat de nieuwe mogelijkheden zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de Kredietconcurrent.