Lenen met een tijdelijk contract

Lenen met een tijdelijk contract wordt per 1 september weer iets soepeler gemaakt. Dit omdat Defam de minder kritisch gaat worden ten opzichte van de consumenten met een tijdelijk dienstverband. Waar het nu nog zo is, dat lenen met een tijdelijk contract bijzonder lastig is omdat niet het gehele inkomen wordt meegenomen. Veranderd dit voor een bepaalde groep per 1 september. Omdat wij u graag op de hoogte houden van de wijzigingen in de acceptatierichtlijnen voor geld lenen, vertellen wij u er graag meer over. Daarnaast hebben we in een eerder artikel uiteraard ook al aangegeven dat er het één en ander zou gaan wijziging voor het geld lenen met een tijdelijk contract.

Lenen met een tijdelijk contract? De wijzigingen!

Wilt u geld lenen met een tijdelijk contract? En lukt dat nu niet? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat er wijzigt in de richtlijnen voor het geld lenen. Dat begrijpen wij volledig. De wijzigingen voor lenen met een tijdelijk contract zijn als volgt:
Halfjaarcontract: Bij een halfjaarcontract werd 50% van uw inkomen meegenomen. Dit is gewijzigd naar 70% van het inkomen.
Uitzendkracht Fase B: Defam nam inkomsten uit een uitzendovereenkomst fase B niet mee, zij hebben dit aangepast naar 70% van het inkomen dat mag worden meegenomen.
Tijdelijk contract met een koopwoning Heeft u een tijdelijk dienstverband, bent u boven de 30 én heeft u een koopwoning. Dan wordt uw inkomen volledig meegenomen.
Lenen met een tijdelijk contract is nog niet direct voor iedereen mogelijk. Maar door deze wijzigingen wordt het in ieder geval wel weer een stukje eenvoudiger om een lening af te sluiten met een tijdelijk contract.

Aangepast naar de huidige markt

Door deze wijzigingen is de bank duidelijk opgeschoven en wordt er meer gekeken naar de omstandigheden in de huidige arbeidsmarkt. Er zijn steeds meer mensen met een tijdelijk contract. Om deze toch te kunnen blijven bedienen is er een prima besef geweest van de huidige gang van zaken op de arbeidsmarkt.