Minder interesse in geld lenen?

Geld lenen lijkt voor de Nederlandse consument steeds minder gewild te worden. Dit blijkt uit de cijfers die Google prijs geeft. Als we kijken naar het belangrijkste zoekwoord voor het geld lenen, namelijke de combinatie “geld lenen”. En hoe vaak deze als zoekterm gebruikt wordt in de zoekmachine reus Google, dan blijkt hieruit dat er een dalende lijn te ontdekken is. En ook nog eens een snel dalende lijn. Maar, is er daadwerkelijk minder interesse in geld lenen? Of veranderen de zoektermen?
Ook andere zoektermen worden steeds minder op gezocht. Het lijkt dus een volledige trend.

Daling van 30% in 6 maanden.

Of het nu ligt aan de aantrekkende economie, of aan het gegeven dat er nagenoeg geen aandacht meer gegeven wordt aan geld lenen in uitgebreide reclamecampagnes. Geld lenen wordt snel minder populair. Waar in januari van dit jaar nog 33.330 keer gezocht werd naar geld lenen, werd er in juni van dit jaar nog maar 22.380 keer naar gezocht. Een daling van 30%.
Ook bij het zoekwoord “lenen” is deze daling te zien. In januari werd er 6.600 keer naar lenen gezocht, en in juni was dit nog maar 4.400.

Lenen mensen echt minder?

Of mensen echt minder vaak zijn gaan lenen blijkt helaas niet uit deze cijfers, maar het is zeker aan te nemen dat lenen minder populair aan het worden is, of dat men in ieder geval minder vaak op zoek is naar een lening. Dit blijft toch altijd weer een gemiste kans, het is niet onze intentie om iedereen aan het lenen te krijgen. Wel is het van belang dat mensen die nu een dure lening hebben, hun lening oversluiten naar een goedkope lening. Een goedkope lening betekent over het algemeen dat men eerder van de lening af is. Dit kan de consument veel geld besparen.