Geld lenen zonder BKR toetsing wordt lastiger

Geld lenen zonder BKR toetsing wordt lastiger. Even voor alle duidelijkheid, er wordt bij iedere lening die via Kredietconcurrent bemiddeld wordt een toetsing en registratie gedaan bij het BKR. Het verschil is alleen dat sommige banken je nog kunnen helpen, ook al heb je een negatieve BKR registratie. Het nadeel is alleen dat het aantal banken dat je kan helpen op dit moment aan het afnemen is.
De maatschappij die het beste is geweest in het geld lenen zonder BKR toetsing trekt zich op dit onderdeel terug uit de markt.
Het is voor hen niet lonend om dit te blijven doen. Je kon bij deze bank geld lenen, zelfs als je een lening met negatieve registratie zou hebben die ingelost is. Mits de lening maar langer dan 1 jaar terug was ingelost. Dit was uniek en vernieuwend.
Helaas is dit nu niet meer het geval. Het is welhaast onmogelijk geworden om een financiering te krijgen als je een negatieve BKR registratie hebt.
Hier zijn nog een zeer beperkt aantal uitzonderingen op die het nog mogelijk maken om geld te lenen als je een negatieve BKR registratie hebt.

Wat is er veranderd

Op het moment van schrijven zou je denken dat het aan de “zware economische tijden” ligt. Toch is dit niet het geval.
Bij deze dossiers wordt er nog meer tijd gestoken in het beoordelen van het dossier. Hierdoor werden veel dossiers afgewezen. Omdat de reguliere vaanvragen toenamen is besloten om te stoppen met de beoordeling van de veel arbeidsintensievere dossiers van de aanvragers met een negatieve BKR registratie. Er is teveel aanbod van leningaanvragen, waardoor door de bank gekozen wordt voor het “snelle geld” en minder gekozen wordt voor het intensieve traject.

Wat zijn de oplossingen?

Het is lastig om daar iets van te zeggen. De markt loopt aardig vast en op korte termijn zien we geen grote veranderingen hierin. We verwachten dat geld lenen zonder bkr toesting de komende tijd lastig gaat blijven. Het enige positieve punt dat we wel zien is dat banken, onder druk van de AFM, steeds meer zullen gaan helpen om hun klanten uit de problemen te houden. Als je dus vast loopt met je lening, zullen de banken je eerder te hulp gaan schieten.
De verwachting is niet dat er op korte termijn commerciële partijen in het “gat” van de kredieten met negatieve BKR registratie zullen duiken.