Lening aanvragen voor een Badkamer

Is jouw badkamer toe aan verandering? En ben jij er ook klaar voor om je badkamer te veranderen, maar laat het budget het nu niet toe? Dan kan een lening aanvraag voor jou een goede oplossing zijn. De afgelopen jaren was het misschien voordeliger om je hypotheek te verhogen, sinds het snel stijgen van de rente is een persoonlijke lening aanvragen echter weer een stuk voordeliger geworden ten opzichte van het verhogen van je hypotheek.
Het is niet nodig om nog maanden of jaren tegen je oude badkamer aan te kijken. Een lening aanvragen voor een badkamer kan je bij Kredietconcurrent binnen 10 minuten doen. Anders dan bij een hypotheek is de lening meestal binnen 48 uur geregeld. Het is dus niet alleen goedkoop geld lenen, het is ook nog eens snel geld lenen.

Hypotheek verhogen of lening aanvragen voor een badkamer

Als je twijfelt tussen het verhogen van je hypotheek of het aanvragen van een lening, dan helpen we je graag met wat overwegingen.
Enkele maanden geleden was de hypotheekrente nog historisch laag. Geld lenen voor een badkamer was ook toen al overigens voordeliger in de vorm van een persoonlijke lening, de reden? De bijkomende kosten. Als je de hypotheek wilt verhogen moet je rekening houden met een aantal bijkomende kosten.
Je kunt hierbij denken aan de kosten voor je hypotheekadviseur, het laten maken van een taxatierapport en de notariskosten.
Deze kosten kunnen gezamenlijk eenvoudig oplopen tot een bedrag boven de € 4.000,00. Stel dat je voor de verbouwing van je badkamer € 20.000 nodig hebt, dan moet je jouw hypotheek dus al verhogen met € 24.000,00. Hier moet je dan natuurlijk ook rente en aflossing over betalen. Als je dit in 120 maanden aflost moet je in totaliteit meer dan € 28.000 terugbetalen.
Met een krediet ben je dan veel voordeliger uit. Het verschil is een leuke tweedehands auto. Misschien niet een hele betrouwbare, maar toch. Het is een auto van …. € 4.000,00. Veel geld dus.
Een krediet van € 20.000,00 heeft geen verdere bijkomende kosten. Je moet natuurlijk wel rente betalen. Als we alles terugrekenen betaal je aan rente een bedrag van € 4.217,00. Je bespaart met een krediet dus meer dan € 3.800,00.

Naast prijs ook nog eens extra snelheid

Naast het gegeven dat een hypotheek duurder is kan je ook nog rekening houden met een veel langere doorlooptijd. Het van A tot en met Z rond krijgen van je hypotheek kan 6 weken of soms nog wel langer duren. Bij een krediet is dit anders. Een krediet regel je veelal binnen 48 uur.
Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je hier graag meer over.