Doorlopend krediet afsluiten

Geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet heeft nog altijd bij een groot deel van de Nederlanders de voorkeur. Een doorlopend krediet afsluiten kan een goede optie zijn als u flexibel met uw lening om wilt gaan. Als u boetevrij wilt kunnen inlossen, en als u opnames wilt kunnen doen uit uw krediet. Een doorlopend krediet afsluiten is een goede keuze als vooraf lastig te bepalen is hoeveel u nodig heeft. Of als u gewoon geld achter de hand wilt houden.

Flexibele vorm van geld lenen

Zoals u uit bovenstaande heeft kunnen opmaken is een doorlopend krediet een buitengewoon flexibele vorm van geld lenen. Een doorlopend krediet afsluiten maakt het dan ook mogelijk om altijd geld achter de hand te houden tot aan uw kredietlimiet.
Zolang u uw kredietlimiet niet heeft bereikt, en u heeft geen achterstanden op uw lening kunt u nog lang blijven opnemen uit uw lening.
Risico bij het steeds opnemen uit uw lening is dat u te lang aan uw lening blijft betalen. Zorg er daarom altijd voor dat u ook inlossingen blijft doen op uw lening.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een doorlopend krediet

Als u een doorlopend krediet wilt afsluiten zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden. Uiteraard moet een doorlopend krediet aansluiten bij uw wensen. Brengt het krediet wat u wilt en wat u nodig heeft.
Om te zorgen dat u niet gaat teveel betaalt voor uw doorlopend krediet is het belangrijk om vooral op het rentepercentage te letten. Des te lager de rente is die u in rekening kan brengen bij uw klant des te beter het uiteindelijk voor u is. U moet dan immers minder aan rente betalen.
Als u bij Kredietconcurrent een doorlopend krediet aanvraagt zullen wij in ieder geval direct voor uw aan de slag gaan om te zorgen dat u een doorlopend krediet kunt afsluiten tegen een lage rente en gunstige voorwaarden.

Risico bij een doorlopend krediet afsluiten

Bij een het afsluiten van een doorlopend krediet is er eigenlijk maar één belangrijk risico. Dat is het risico van het doen van heropnames uit uw lening. Een heropname is het weer opnemen uit uw lening vandaan. Als u dit regelmatig doet lost u weinig in van uw lening en bestaat het risico dat u uiteindelijk teveel aan rente betaalt.

Kosten van een doorlopend krediet afsluiten

Natuurlijk wilt u weten wat het kost om een doorlopend krediet af te sluiten, als u kiest voor het doorlopende krediet.
Het fijne is dat voor het afsluiten van een doorlopend krediet geen kosten in rekening gebracht worden. Dit is overigens ook bij wet verboden. In de Wet op het Consumenten Krediet is namelijk afgesproken dat het verboden is om bij het afsluiten of bemiddelen van een geldlening, en dus ook een doorlopend krediet, kosten in rekening te brengen. Dit zal Kredietconcurrent derhalve ook nooit doen.
Mocht er een aanbieder zijn die wel kosten in rekening brengt bij een doorlopend krediet afsluiten dan kunt u dit melden bij de toezichthouder, de AFM (Autoriteit Financiële Markten), zij zullen de gegevens dan noteren en een onderzoek starten indien hier aanleiding voor is.