Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten wint de afgelopen jaren snel aan populariteit. De vaste rente bij de persoonlijke lening helpt hierbij. Geld lenen met zekerheid is voor veel consumenten belangrijk. Een grote groep consumenten wil niet de onzekerheid hebben dat de rente op hun lening kan stijgen. Men wil een vaste rente zodat duidelijk is waar men aan toe is, en wat men kan verwachten. Een persoonlijke lening afsluiten maakt al deze zekerheden mogelijk.

persoonlijke lening afsluiten, waar let u op?

Als u een persoonlijke lening wilt gaan afsluiten zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Een persoonlijke lening vergelijken is overigens wel eenvoudiger dan een doorlopend krediet afsluiten.
Bij een persoonlijke lening is namelijk alles duidelijk. U weet vooraf hoeveel u per maand aan rente en aflossing gaat betalen aan een persoonlijke lening. Bij een gelijke looptijd van de lening, is de rente dan ook altijd van doorslaggevend belang.
Als een persoonlijke lening afsluiten uw voorkeur heeft, raden wij u dan ook aan om te kijken naar de rente, de looptijd en de totale kosten van de lening.

Uw huidige persoonlijke lening oversluiten

Als u op dit moment al een persoonlijke lening heeft, kan het voordelig zijn om uw persoonlijke lening over te sluiten naar een lening met een lagere rente. Wij rekenen graag met u mee om na te gaan of het voor u voordelig is om uw huidige, wellicht te dure, lening om te zetten naar een lening met een laag maandtermijn en een lage rente.

Kosten bij uw lening

Net als bij iedere andere lening mag er bij een persoonlijke lening afsluiten geen kosten bij u in rekening worden gebracht. Dit is vastgelegd in de Wet op het Consumentenkrediet. Deze wet schrijft voor dat er voor het bemiddelen en afsluiten van een lening, ongeacht de kredietvorm, geen kosten in rekening gebracht mogen worden.

Altijd boetevrij inlossen

Als u kiest voor een persoonlijke lening dan kunt u bij deze leenvorm de lening te allen tijde boetevrij inlossen. Wanneer u wenst en zoveel u wenst. Dat is een prettige bijkomstigheid. Als u extra betalingen doet dan zal uw looptijd verder verkort gaan worden. Hierdoor betaalt u dan in totaliteit weer minder terug aan de lening. Een extra storting aan het begin van de looptijd kan u een groot voordeel opleveren aan het einde van de looptijd. Er zit geen limiet op het extra inlossen van uw lening. Maak hier gebruik, dit kan u veel geld besparen.