Vergelijk leningen

Vergelijk leningen

Als u een lening wilt afsluiten willen wij u graag nog een keer een belangrijke tip meegeven. Voor u een lening afsluit is het van belang om leningen met elkaar te vergelijken. Dit kunt u natuurlijk doen op vergelijkingswebsites, toch raden wij u iets anders aan als het gaat om geld lenen. De vergelijkingswebsites kunnen namelijk een ander belang hebben dan u daadwerkelijk de objectieve informatie te geven. Veelal vermelden zij enkel en alleen de “vanaf rente” terwijl in de praktijk een andere rente van toepassing kan zijn.

Hoe het best leningen vergelijken?

De, naar onze mening, betere manier om leningen met elkaar te vergelijken is door het aanvragen van leningoffertes. U krijgt dan een duidelijk inzicht in wat écht voor u mogelijk is, en wat u daadwerkelijk voor rente krijgt. Een offerte voor een lening aanvragen is kosteloos en vrijblijvend. Daarbij krijgt u dan ook een ESIC formulier erbij met de voorwaarden van de lening. Dit geeft u een beter inzicht in wat de lening nu echt inhoud.

Voordelen van leningen vergelijken

Door het aanvragen van diverse offertes is de kans veel groter dat goedkoop geld lenen voor u mogelijk is. Als een autodealer weet dat u aan het shoppen bent voor een andere auto, krijgt u vaak ook extra korting. Dit is bij leningen vaak niet anders. Een bank/kredietbemiddelaar zal beter zijn best voor u doen als hij/zij weet dat u ook elders financieringen heeft aangevraagd.
Daarnaast zit er nog een voordeel aan het opvragen van meerdere offertes. U verkrijgt namelijk meer kennis van geld lenen. En meer kennis zal u zeer waarschijnlijk ook meer opleveren. U laat zich dan minder snel met het spreekwoordelijke “kluitje in het riet sturen”.