Geld lenen onder 21 jaar?

Geld lenen onder 21 jaar?

Bent u nog onder de 21 jaar? En wilt u geld lenen? Dan zult u al snel merken dat online geld lenen niet eenvoudig is. Er zijn niet veel kredietverstrekkers meer die leningen kunnen of willen verstrekken als u een lening nodig heeft, ook al is het een kleine lening. Banken zijn zeer terughoudend geworden als het gaat om leningen verstrekken aan jongeren.

Waarom geen geld lenen onder 21 jaar?

Dat banken terughoudender zijn geworden in het verstrekken van leningen aan jongeren komt met name door de ervaringscijfers. In het verleden werden er namelijk wel leningen verstrekt aan personen tussen de 18 en de 21 jaar. Uit de cijfers met betrekking tot de betalingsachterstanden op leningen van deze groep is echter gebleken dat deze veel vaker een betalingsachterstand hebben gehad dan de “oudere leners”.

Banken terughoudend tot 25ste

Dat banken leningen kunnen verstrekken vanaf het 21ste betekend overigens nog niet dat ze dit in grote aantallen doen. Tot uw 25ste zullen banken zeer behoudend blijven met betrekking tot het verstrekken van leningen. Banken blijven uitermate behoudend bij jongeren. Ook dit is helaas een gevolg van de ervaringscijfers bij de banken. De generatie voor u heeft een matige betaal moraliteit gehad volgens de cijfers van de banken.

Andere mogelijkheden voor lenen?

Als u echt een lening nodig heeft voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto voor uw nieuwe baan, kunnen er nog mogelijkheden zijn. De financiering van een auto is hier een goed voorbeeld van. Er zijn financieringsmaatschappijen die toch een lening kunnen geven als de auto als onderpand kan dienen, kunnen de banken wat flexibeler zijn en u toch de benodigde lening verstrekken. Geld lenen voor een auto is dus een uitzondering waarbij wellicht mogelijkheden kunnen zijn.