Geld lenen via vergelijkingswebsites

Wilt u geld lenen? Dan is het verstandig om op diverse sites de rentes en voorwaarden te vergelijken.

Wij willen u adviseren om ook vergelijkingssites eens met elkaar te vergelijken voordat u een aanvraag gaat doen via een vergelijkingswebsite.

Kredietconcurrent heeft dit ook al voor u gedaan en er zijn ons een aantal zaken opgevallen. Het is ons bijvoorbeeld opgevallen dat er duidelijke voorkeuren zijn voor bepaalde aanbieders. Vergelijkingswebsites worden veelal beloond op het doorsturen van uw aanvraag naar een bepaalde aanbieder. De aanbieder die de website het meest betaald voor uw gegevens heeft de meeste kans om op nummer 1 te komen staan bij deze vergelijkingswebsite. Houd hier rekening mee als u gaat vergelijken.

Opvallende zaak is dat bij één van de grootste vergelijkingswebsites men in veel gevallen Defam en Freo aanbied als voordeligste aanbieder. In veel gevallen is dit ook correct. Het frapante is echter dat InterBank als partij met hoge rentes vermeld wordt. Terwijl Defam en InterBank gelijke tarieven kunnen bieden. Op deze website kunt u wel aanvragen doen bij Freo en bij Defam, maar niet bij InterBank. Wellicht dat daarom ook de tarieven juist zo hoog aangehouden worden bij InterBank om er maar voor te zorgen dat u daar geen aanvragen wilt gaan doen.