PVDA vind geld lenen nog altijd te duur!

Volgens de PVDA zijn de kosten voor geld lenen nog altijd te hoog. Veel banken rekenen rentes die op kunnen lopen tot het wettelijk maximum van 15%!

Naar de mening van de PVDA blijft het roodstaan bij de banken nog altijd veel te duur. De rentes kunnen oplopen tot 15%. Daarnaast is de PVDA verbaasd over het gegeven dat de rentes op de persoonlijke lening veel lager liggen. De rentes liggen bij de persoonlijke leningen namelijk vaak tussen de 7 en 8%.

Het PVDA Kamerlid Nijboer pleit er dan ook voor om de rente van mensen die sparen “weg te strepen” tegen de rente van mensen die lenen. Hierdoor is er sprake van een optimaal klantbelang.


Voor het rood staan bij de banken worden er verschillende tarieven in rekening gebracht. Zo rekent ING 14,5% voor een roodstand van € 1.000,-, ABN AMRO rekent 14,1% en Rabo 12,9%. De goedkoopste is SNS met een rente van 11%. Alle rentes liggen hiermee ruim boven de 10%.

Wilt u toch liever wat voordeliger geld lenen? Vraag dan een offerte aan bij Kredietconcurrent! Een offerte aanvragen is geheel kosteloos en vrijblijven en verplicht u uiteraard tot niets.