Goedkoper geld lenen door verlaging maximale wettelijke rente

Omdat de wettelijke rente per 1 juli met 1% verlaagd is, is het maximale rentepercentage dat nog berekend mag worden een rentepercentage van 15% voor het geld lenen. Tot 1 juli was deze maximale wettelijke rente een rente van 16%.

Als u een doorlopend krediet heeft wordt dit automatisch verrekend. Over het algemeen betaalde u deze 16% alleen bij de verzendhuiskredieten. Dit zijn geldleningen bij Otto, Wehkamp of Neckermann. Of bij uw Credit Cards of hele dure debetstanden. Omdat de verlaging van de wettelijke rente pas laat gecommuniceerd is, hebben veel financieringsmaatschappijen de rente pas per de vijftiende van de maand juli verlaagd.

Het is jammer genoeg niet zo dat nu automatisch voor alle kredieten de rente 1% verlaagd wordt, het gaat alleen om kredieten die boven dit wettelijke maximum hebben gezeten of nog zitten. Wilt u weten of u meer dan 15% aan rente betaald, kijk dan even op uw saldooverzicht. Hierop moet de bank hebben aangegeven wat u maandelijks en jaarlijks aan kosten heeft aan uw krediet.

TIP: Als u 15% betaald is het overigens raadzaam om bij Kredietconcurrent een aanvraag te doen om u te dure lening over te sluiten naar een voordeliger krediet. Kredietconcurrent maakt geld lenen namelijk betaalbaar! En uw lening oversluiten kan u veel geld besparen.