NVF schroeft beloning betalingsbeschermers terug

De leden van de NVF (Nederlande Vereniging van Financieringsadviseurs) hebben afgesproken dat zij de vergoeding voor het bemiddelen van betalingsbeschermers verlagen van maximaal € 1.500,- naar maximaal € 500,-. Een betaalbeschermer kan overigens nooit verplicht worden bij het bemiddelen voor een geldlening.

Door de verlaging van de bemiddelingsfee staat volgens de NVF het bedrag dat gerekend kan worden weer meer in verhouding tot de werkzaamheden die het intermediair er daadwerkelijk voor doet. Kredietconcurrent onderschrijft dit overigens volledig. Kredietconcurrent hanteert al een geruime periode een maximale vergoeding van € 450,-.


Intermediairs vragen deze vergoeding voor de betaalbescherming (verzekeringen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en onvrijwillige werkeloosheid) omdat het product een netto product is. Dit betekent dat er geen provisie wordt ontvangen door het intermediair van de verzekeraar. Hierdoor worden de kosten voor de verzekering bijzonder laag gehouden.

Geld lenen (met verzekering) is daarmee weer iets goedkoper geworden. Zonder verzekering wijzigd er overigens helemaal niets. Het lenen wordt dan niet voordeliger.