Fiscaal aftrekbaar geld lenen

Regelmatig wordt door klanten nog de vraag gesteld of de rente voor het geld lenen nog fiscaal aftrekbaar is.

Geld lenen was in het verre verleden voordeliger omdat de rente altijd fiscaal aftrekbaar was, ongeacht het bestedingsdoel. Sinds eind jaren 90 was de rente alleen nog fiscaal aftrekbaar indien het geld werd gebruikt voor verkrijging of verbetering van de woning.

Sinds dit jaar is de rente alleen nog verrekenbaar indien u het geld gebruikt voor woningverbetering EN u kiest voor een persoonlijke lening. Net als bij een “gewonen” hypotheek moet er namelijk sprake zijn van een gegarandeerde afbouw. Er moet absolute zekerheid zijn dat de lening ingelost wordt.
Veel consumenten kiezen in verband met deze regeling ook voor een persoonlijke lening, het gedeeltelijk terug kunnen krijgen van de betaalde rente is een groot voordeel, en drukt uw netto maandlast.

Uiteraard is het ook nog toegestaan om een doorlopend krediet af te sluiten voor woningverbetering. Enige verschil is dat de rente die u dan betaald voor uw financiering niet fiscaal aftrekbaar is. Heeft u twijfels over welke vorm van geld lenen voor u het best geschikt is? Neem dan contact op met Kredietconcurrent. Samen met u zullen wij op zoek gaan naar de beste en meest voordelige vorm van geld lenen. Een offerte aanvragen is kosteloos en vrijblijvend en verplicht u verder tot niets. Ook kunt u bij Kredietconcurrent terecht als u uw te dure geldlening(en) wenst om te zetten.