Problemen met geld lenen?

Problemen met geld lenen?

Heeft u veel kleine leningen lopen? Bijvoorbeeld bij verzendhuisbedrijven als Neckermann, Wehkamp en Otto? Een credit card en een roodstand? Veel consumenten hebben dit probleem met geld lenen en hebben volgens het Nibud steeds meer moeite om dit op tijd af te lossen. Belangrijk is om eerst te erkennen dat er diverse instanties zijn waar u een geldlening heeft uitstaan. Tel deze bij elkaar op. Ga na wat u er per maand aan moet betalen en hoe lang u dit nog moet betalen.
Hierdoor krijgt u inzicht in wat u totaal nog moet terugbetalen.

Kunt u het bedrag snel inlossen bijvoorbeeld door uw vakantiegeld, wat extra overwerk of een dertiende maand dan is dit verstandig om te doen. De manieren van geld lenen die u heeft zijn immers erg duur. Is dit niet mogelijk, ga dan na of het voordeliger voor u is om één krediet te sluiten. U kunt dan veel geld besparen. Geld lenen in één krediet zal in veel gevallen goedkoper zijn dan het hebben van 4 of 5 verschillende adressen waar u nog aan moet terugbetalen.

Als u uw kredieten gaat oversluiten moet u er uiteraard wel zorg voor dragen dat u niet het ene gat, met het andere gat gaat vullen. Leen niet meer dan u nodig heeft. Daarmee voorkomt u problemen en zorgt u ervoor dat u uw leningen ook weer sneller kunt aflossen.