Uw eerste lening afsluiten

Uw eerste lening afsluiten

Uw eerste lening afsluiten

Wilt u uw eerste lening afsluiten? Dan kan dat soms nog een behoorlijke uitdaging zijn. Om u verder te helpen in de door u te maken keuzes geven wij u graag enkele handvatten mee. Zodat u weet waar u rekening mee zou kunnen houden. De eerste lening afsluiten kent namelijk nog wat meer uitdagingen. Ten eerste is het natuurlijk helemaal nieuw voor u, en ten tweede zult u al vrij snel merken dat niet alle banken direct interesse hebben om een lening af te sluiten bij consumenten voor wie het de eerste lening is. Maar waarom is uw eerste lening afsluiten eigenlijk zo lastig.

Uw eerste lening afsluiten lastig?

Als u uw eerste lening gaat afsluiten verwacht u waarschijnlijk dat u in ieder geval de allerlaagste rente van Nederland zult krijgen. U heeft immers geen negatieve BKR registraties, sterker nog, u heeft ├╝berhaupt geen BKR registratie. Een mooi schoon BKR. Nog nooit een lening nodig gehad, het lijkt ideaal voor de banken. Toch is de waarheid anders, de bank kijkt juist uitermate kritisch naar personen met een zogenaamd “onbekend BKR”. Hier zijn een aantal redenen voor te benoemen.
Zo hebben banken bijvoorbeeld meerdere negatieve ervaringen met consumenten met een onbekend BKR. Het nadeel ligt erin dat het, volgens de banken, veelal consumenten zijn die niet gewend zijn aan een extra maandelijkse verplichting. En de banken weten dus niet of u hier mee om kunt gaan. Dit is anders bij consumenten die wel eerder geleend hebben. Hierbij is zichtbaar dat deze namelijk, bij een bekend en goed BKR, eerder leningen hebben af kunnen sluiten. En deze op tijd hebben kunnen terugbetalen.
Daarnaast is er nog een andere reden waarom banken kritisch zijn. Bij consumenten met een zogenoemd onbekend BKR is het percentage fraudegevallen namelijk hoger dan bij consumenten met een bekend BKR. Voor banken nog een extra reden om terughoudend te zijn.

Waar kunt u terecht om uw eerste lening afsluiten mogelijk te maken?

Uw eerste lening afsluiten? Wij helpen u er graag verder mee. Op onze website vind u veel informatie over geld lenen, als u een lening afsluit bij Kredietconcurrent krijgt u geen advies. U moet zichzelf verdiepen in de verschillende leenvormen. U kiest zelf de vorm die het best bij u past, en wij gaan direct voor u aan de slag. U kunt verwachten dat u binnen enkele uren een reactie krijgt op uw aanvraag.