Hypotheek oversluiten neemt snel toe.

Hypotheek oversluiten neemt snel toe

Het aantal consumenten dat op zoek is naar een hypotheek met een lagere rente is de afgelopen maanden fors toegenomen. Uw hypotheek oversluiten kan u natuurlijk ook veel voordeel opleveren omdat de hypotheekrente steeds maar verder aan het dalen is. Geld lenen voor een woning is niet eerder zo voordelig geweest. Dat de belangstelling voor het hypotheek oversluiten is toegenomen, blijkt vooral uit de zoekresultaten in de zoekmachinereus Google.
In mei 2014 werd er 5.400 keer het zoekwoord “hypotheek oversluiten” ingevoerd. In augustus was dit bijna driemaal zoveel met 14.800 keer. Een explosieve stijging.

Hypotheek oversluiten naar lagere rente

Belangrijkste reden voor deze zoektocht naar het oversluiten van de hypotheek, zal ongetwijfeld de ongekend lage rente zijn, die de bank op dit moment hanteert voor de hypotheeklening.
Een hypotheek oversluiten kan dan veel voordeel met zich meebrengen in uw maandelijks te betalen rente.
Daarnaast kan men nog extra voordeel hebben als men veel (grote) extra inlossingen gedaan heeft in de hypotheek. De rente kan dan (nog) lager worden. Dit omdat bij hypotheken ook van belang is hoe de verhouding is tussen de waarde van uw woning en het bedrag dat u geleend heeft. U krijgt een lagere rente als de waarde van uw woning hoger is dan uw hypotheek.

Let ook op bijkomende kosten

Bij het afsluiten van een hypotheek kan het ook zo zijn dat er bijkomende kosten in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld voor het advies over uw nieuw te sluiten hypotheek. Of voor de waardebepaling van uw woning. En de notariskosten. Reken dit ook door in wat u totaal gaat betalen aan uw nieuwe hypotheek. Pas als u hier ook rekening mee houdt in uw vergelijking kunt u goed nagaan of het hypotheek oversluiten voor u voldoende op kan leveren. En u weet dan ook exact hoeveel voordeel u heeft.