Geld lenen zonder bank wint aan populariteit

Geld lenen zonder bank wint aan populariteit

Geld lenen zonder bank wint steeds meer aan populariteit. Ondanks het gegeven dat het niet mogelijk is om hier officiële cijfers van te verkrijgen, lijkt het toch een trend te zijn dat meer mensen onderhands geld lenen. Officiële cijfers zijn hier niet van. Toch geven zowel de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie als de Autoriteit financiële Markten aan dat geld lenen zonder bank aan populariteit lijkt te winnen.

Risico’s van het geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank lijkt natuurlijk veel eenvoudiger. Er komt geen toetsing bij het BKR aan te pas. Er wordt geen inkomenstoets gedaan. Geld lenen zonder bank kan dus veel eenvoudiger zijn. Toch zitten daar ook gelijk de risico’s. Omdat er geen toetsing bij het BKR gedaan kan worden, kan men onvoldoende inzicht krijgen in de schuldenpositie van degene die wil gaan geld lenen zonder bank. In de meeste gevallen kunnen wij het geld lenen zonder bank overigens ook vertalen door geld lenen van vrienden, familie of kennissen. Wellicht een nobel gebaar, maar zeker niet zonder risico’s.

Verantwoord geld lenen

Omdat geld lenen zonder bank onder andere zonder toetsing bij het BKR gebeurd, is het lastig om na te gaan of degene die het geld wil gaan lenen kredietwaardig is. Als u uw geld wilt gaan uitlenen is het dan ook raadzaam om goed door te vragen naar de inkomenssituatie, de uitgaven, en zo goed mogelijk uw risico te bepalen. Het zijn wellicht niet de leukste vragen om te stellen. Maar als het geld wegens omstandigheden niet meer terugbetaalt kan gaan worden, kan dit de relatie ook behoorlijk onder druk zetten. Houdt hier dus rekening mee als u geld wilt gaan uitlenen.