Geld lenen voor een verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing (een verbouwingskrediet)komt de laatste tijd steeds meer voor. Het verkopen van de woning wordt steeds minder eenvoudig omdat de woning “onder water staat”. De hoogte van de hypotheek die op de woning rust is dan hoger dan de actuele verkoopwaarde van de woning. Omdat verhuizen dan niet altijd mogelijk is, kiezen veel mensen ervoor om hun woning dan verder te verbeteren. Meer aan te passen naar hun wensen om het woongenot zo groot mogelijk te maken.

Mogelijkheden voor Geld lenen voor een verbouwing.

Er zijn meerdere mogelijkheden als u geld wilt gaan lenen voor een verbouwing. U kunt kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een tweede hypotheek, maar daar zijn veelal kosten mee gemoeid. Hierbij kunt u denken aan het laten opstellen van een taxatierapport, notariskosten etc.
Als u gaat rekenen wat voor u het voordeligst is moet u ook deze kosten in uw berekening meenemen uiteraard.

Aandachtspunten bij het geld lenen voor een verbouwing.

geld lenen voor verbouwingAls u geld gaat lenen voor een verbouwing zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden in uw berekening. Het is natuurlijk van belang om zo goedkoop mogelijk geld te gaan lenen. Geld lenen moet immers wel zo voordelig mogelijk blijven. Om het geld lenen voor u voordeliger te maken is er een belangrijk aspect waar u rekening mee zou kunnen houden. Dat is de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Als u de rente wilt opgeven als aftrekpost bij de belastingdienst, dan moet u lening aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw lening moet in ieder geval een vast aflossschema hebben. Een persoonlijke lening heeft dit kenmerk. Van deze leenvorm kunt u dus in de meeste gevallen de rente fiscaal aftrekbaar maken voor het bedrag dat u gebruikt voor woningverbetering (zie voor de exacte voorwaarden de website van de belastingdienst).
Hierdoor zal een persoonlijke lening in veel gevallen voordeliger kunnen zijn. U heeft dan ook direct te maken met de overige kenmerken van een persoonlijke lening. De rente staat vast, boetevrij inlossen of heropnames uit het krediet is dan niet mogelijk. Bij het vervroegd inlossen zal een boete van maximaal 1% in rekening gebracht worden.