Rente WOZ doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar

Om misverstanden te voorkomen toch even een kort artikel over de rente van een WOZ krediet. Op diverse websites staat namelijk nog altijd vermeld dat het WOZ Krediet een ideale vorm is van geld lenen als u het geld gaat gebruiken voor woningverbetering. Maar, klopt dit nog steeds? Of zijn er zaken veranderd het afgelopen jaar?

Rente alleen nog fiscaal aftrekbaar bij persoonlijke lening

De rente van een doorlopend krediet is niet meer fiscaal aftrekbaar sinds 1 januari 2013. Als u na die tijd een doorlopend krediet (en een WOZ krediet is een vorm van doorlopend krediet) heeft afgesloten, dan kunt u dit dus niet verrekenen met de fiscus. Wat u exact wel en niet kunt verrekenen met de belastingdienst kunt u terugvinden op de website van de belastingdienst.

En mijn huidige lening?

Als uw huidige lening al is afgesloten voor 1 januari 2013 dan kunt u de rente nog fiscaal verrekenen. Het is eigenlijk net als met de hypotheek van uw woning. Welke vorm van hypotheek u ook heeft. Als de rente daarvan voor 1 januari 2013 al fiscaal aftrekbaar was, dan is deze nu nog fiscaal aftrekbaar. Deze regels gelden ook voor uw krediet. Als u voor 1 januari 2013 deze rente mocht verrekenen met uw inkomstenbelasting. Mag dit ook nog na 1 januari 2013.
Het “oude regime” blijft namelijk ook gewoon gerespecteerd. Hierdoor weet u waar u aan toe bent.

Bij persoonlijke lening rente wel verrekenbaar

Bij een persoonlijke lening kunt u de rente, gezien de bestaande regels. Kunt u de rente nog altijd wel verrekenen. Hierdoor kunt u met een persoonlijke lening dus een behoorlijk voordeel behalen. Ook als de rente nog wat hoger is dan bij het doorlopend krediet of het WOZ Krediet. Laat u dus goed adviseren over welke lening u af wilt sluiten en staar u niet alleen blind op het rentepercentage, maar ook op de bijkomende fiscale mogelijkheden.