Verbouwingskrediet

Verbouwingskrediet

Heeft u plannen voor een aanpassing in de woning? Maar net even de financiële middelen niet? Dan kan een verbouwingskrediet voor u een goede oplossing zijn.
Een verbouwingskrediet kunt u over het algemeen het best afsluiten in de vorm van een persoonlijke lening. Dit omdat u dan voldoet aan de voorwaarden om de rente fiscaal aftrekbaar te maken.

Een verbouwingskrediet aanvragen

Een verbouwingskrediet aanvragen werkt hetzelfde als een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen. U vult het aanvraagformulier in en wij nemen de aanvraag zo spoedig mogelijk voor u in behandeling. Binnen enkele uren weten wij wat de mogelijkheden voor u zijn voor een voordelige lening. Want voordelig kan een verbouwingskrediet zeer zeker zijn. Mits u maar de bonnen voor de verbouwing kunt overleggen. U kunt de te betalen rente dan ook fiscaal verrekenen als u aan de voorwaarden voldoet. In dat geval kunt u de te betalen rente opgeven, en krijgt u een deel hiervan terug.

Is een verbouwingskrediet voordeliger?

Het viel ons op dat dat op het internet bij veel verstrekkers wordt aangegeven dat een verbouwingskrediet veel voordeliger is dan andere vormen van geld lenen.
Er wordt dan geïnsinueerd dat de rente veel lager is etc. Dit is echter niet het geval. De rente is bij deze vorm van geld lenen net zo laag als bij een gewone persoonlijke lening. Bijvoorbeeld bij een lening van € 20.000 heeft u een rente van 4,4%. Dit is gelijk aan de rente van een reguliere persoonlijke lening.
Het enige voordeel is dat u een deel van de betaalde rente terug kunt krijgen van de belastingdienst. En daar zit dan ook daadwerkelijk het grote voordeel in.

Kan een verbouwingskrediet ook bij een huurwoning?

Als u een verbouwingskrediet wilt gaan afsluiten is dit niet alleen mogelijk bij een koopwoning. Ook als u een huurwoning heeft, kunt u een verbouwingslening afsluiten. Met het bedrag dat vrij komt kunt u dan ook direct aan de slag om uw gedroomde verbouwing uit te laten voeren.