Lenen met laag maandtermijn vaak duurder

Als u geld gaat lenen wilt u uiteraard niet teveel terugbetalen. Geld lenen moet wel goedkoop geld lenen blijven. Maar, wat is nu eigenlijk goedkoop geld lenen? Is dat lenen met de laagste maandtermijn? Of is dat juist geld lenen met een laag maandtermijn? Waar moet u op letten als u er voor wilt zorgen dat uw lening een verantwoorde lening is, en een voordelige geldlening. Wij voorzien u graag van een aantal tips.

Een lening met lage maandlasten? Let op de looptijd!

Als u kiest voor een lening met lage maandlasten dan raden wij u zeker aan om ook de looptijd van uw lening in de gaten te houden. Des te minder u per maand gaat betalen, des te langer de lening zal gaan lopen. En des te langer de lening loopt, des te meer u uiteindelijk aan rente en aflossing gaat betalen. Om te zorgen dat uw lening een goede en voordelige lening is moet u naar meer kijken dan alleen de rente en de maandlasten. Wij raden u aan om ook naar de totale kosten te kijken. Deze worden ook in de offerte vermeld. Vergelijk leningen ook op dit onderdeel

Bespaar op uw rente, niet op uw maandtermijn

De beste tip die wij u daarom kunnen geven is daarom:”Kijk vooral ook naar de rente op uw maandtermijn”. Een lening is niet goedkoper als de maandlast lager is. Sterker nog, omdat u er veel langer aan “vastzit” zal deze lening veel duurder zijn. Zorg er daarom voor dat de lening zo kort mogelijk gaat lopen. U betaald dan uiteindelijk minder aan rente.
Daarnaast kan het verstandig zijn om regelmatig een offerte aan te vragen als u uw lening heeft afgesloten, met name als u een doorlopend krediet heeft. Vraag dan ook altijd bij meerdere partijen uw lening aan, blijf vergelijken!