Ga meer geld lenen

Ga meer geld lenen

Het klinkt misschien een beetje raar als Kredietconcurrent aangeeft dat u meer geld moet gaan lenen. Het zijn dan ook niet onze uitlating. Maar de uitlating van financieel adviseur Jos Koets. Het gaat hierbij overigens niet om het “gewone” geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet, of een persoonlijke lening. Maar om de studieschuld.

Lenen en sparen voor de hypotheek

De opzet zoals de heer Koets deze aangeeft is best bijzonder en creatief bedacht. Het is een vorm van lenen en sparen tegelijk. Dit gaat dan uiteraard alleen over het geld lenen via de studiebeurs. Dit omdat de studiebeurs een bijzonder lage rente heeft, en de gemiddelde rente op het spaargeld hoger ligt.Het is een redenering die in theorie klopt, maar natuurlijk niet vrij van risico’s is, toch zitten er zeker wat sterke punten aan.

De opzet

De opzet die de heer Koers bedacht heeft is als volgt.
Vraag altijd de maximale aanvulling bij de studielening aan. Het geld zet je op een spaarrekening. De rente die je ontvangt is hoger dan de rente die je moet betalen.
Op het moment dat je een woning wilt gaan kopen kan je het “gespaarde geld” gebruiken voor de aankoopkosten van een nieuw te kopen woning. De banken financieren deze kosten namelijk niet graag. De rente die je moet terugbetalen voor je studielening zal zeer waarschijnlijk lager zijn dan de rente op je hypotheek. Daarnaast mag je de studielening in 35 jaar terugbetalen, dat is nog altijd 5 jaar langer dan met een hypotheek.