Beperkte salarisgroei in 2015

Beperkte salarisgroei in 2015

Als u een inkomen heeft uit een loondienstverband wordt er in 2015, ondanks het economische herstel, een beperkte salarisgroei verwacht van 2,3%.
Een deel van de werkgevers 14% verwacht overigens ├╝berhaupt geen salarisverhoging te geven. dit was in 2013 11%.
Waarschijnlijk gaat er de komende jaren meer gekeken worden naar individuele beloning van werkgevers dan naar salarisverhogingen voor iedereen.
Er zal dus waarschijnlijk meer prestatiegericht beloond gaan worden.
Overigens ligt de gemiddelde loonstijging in Nederland met dit percentage lager dan de gemiddelde Europese. loonstijging. De gemiddelde verwachte Europese loonstijging voor 2015 is namelijk 3,1%. Wereldwijd is de gemiddelde verwachting voor de loonstijging zelfs 5,4%. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de landen met een hoge inflatie.
Op 16 september 2013 heeft de Hay Group een voorspelling gedaan over de salarisgroei in 2014. Ze zaten er toen 0,2% naast.

Wat betekent de beperkte salarisgroei voor het geld lenen in 2015?

Een legitieme vraag. Wat betekent de beperkte salarisgroei voor het geld lenen in 2015? Geen van ons kan natuurlijk in de toekomst kijken. In meer algemene termen kunnen we natuurlijk aannemen dat een stijging van het loon, zou moeten zorgen voor een grotere leencapaciteit. Dit zou dus kunnen betekenen dat het stijgen van het inkomen zou moeten resulteren in een hogere lening, en belangrijker nog, een beter voorstel voor u. Dit komt omdat de meeste banken met een creditscore werken. Bij een creditscore krijgt u op veel onderdelen van uw aanvraag een bepaald aantal punten. Des te meer u kunt lenen, des te beter uw leenprofiel. Ook als u een kleine lening aanvraagt. Met een beter leenprofiel is de kans zeer groot dat de bank u een betere rente zal kunnen gaan geven.
Bovenstaande gaat overigens alleen op, indien de normen niet, of niet veel meer dan de inkomsten stijgen. Als dit wel het geval is, heft de verhoging van de leennormen de inkomstenstijging weer volledig op.