Zoekopdrachten geld lenen stijgt

Zoekopdrachten geld lenen stijgt

Geld lenen: Het aantal zoekopdrachten op de woorden geld lenen stijgt weer. Dit blijkt uit de zoekwoordenplanner van internetreus Google. Het aantal zoekopdrachten geld lenen is gestegen in de maand oktober naar 33.100. In de maanden juli, augustus en september was dit nog 27.100 maal per maand gemiddeld.
Ook het aantal zoekopdrachten naar lening afsluiten en lening oversluiten is de afgelopen maanden toegenomen.
Deze stijging geeft overigens enkel en alleen aan dat de consument meer op zoek is gegaan naar leningen de afgelopen maanden. Of dit leningen zijn geweest om bestaande leningen over te sluiten, of juist leningen om nieuwe aankopen te doen kan hier helaas niet uit worden opgemaakt.

Groeiend vertrouwen consument

Dat het aantal zoekopdrachten geld lenen stijgt is natuurlijk een interessant gegeven. Zoals hierboven omschreven zou het echter nog boeiender zijn om te weten waarom deze stijging plaats vind. We zouden de cijfers kunnen koppelen aan het consumentenvertrouwen van het CBS. Wat we dan kunnen zien is dat er een stijging is geweest in het vertrouwen van de consument. In dezelfde periode is het aantal zoekopdrachten naar geld lenen ook fors gestegen. Hier lijkt een verband te zijn.

Lening aanvragen voor de kerstdagen?

De cijfers die Google heeft aangegeven zijn cijfers van de maand oktober, de kerst en sinterklaas perikelen kunnen hier dan ook nog geen invloed op hebben gehad. Overigens is de algemene mening dat er in december meer geleend zou worden. Dit blijkt in de praktijk echter niet het geval. Bij banken en kredietbemiddelaars is de maand december over het algemeen een relatief rustige maand. De consumenten zijn meer bezig met de gezellige kerstdagen dan met de financiële situatie. En dat lijkt ons ook een gezonde zaak. De kerstdagen zijn er om te genieten van vrienden en familie.
Hoewel er natuurlijk extra genoten kan worden als uw lening voordeliger is omgezet naar een voordelig krediet.