Veel woningen met verlies verkocht

Veel woningen met verlies verkocht

Dit bericht was vandaag te lezen in de media. Van de 63.000 verkochte huizen tot nu toe dit jaar. Zijn er maar liefst 21 met een restschuld verkocht. Op zich logisch, want op dit moment staatn 1,4 miljoen huizen “onder water”. ook al trekken volgens de cijfers van het CBS en de NVM weer aan, er zijn nog veel mensen die bij het verkopen van de woning aan het geld lenen zullen moeten voor de restschuld, of dit met eigen middelen moeten opvangen.

Belangrijkste reden woningen met verlies verkocht

De belangrijkste reden waarom mensen in de problemen komen is bij scheidingen. Bij scheidingen kan het zo zijn dat de woning gedwongen verkocht moet gaan worden. Zowel de man, als de vrouw kan niet zelf in de woning blijven wonen in verband met de (te hoge) kosten, en dan zal de woning verkocht moeten gaan worden. Eventueel dus met een restchuld.

Hoe kunt u de restschuld financieren?

De beste manier om de restschuld te financieren is over het algemeen met een persoonlijke lening. De rente kan dan namelijk fiscaal aftrekbaar zijn.

Dit houdt in dat de fiscus een deel van de door u betaalde rente gaat meebetalen. Hierdoor betaalt u uiteindelijk aanzienlijk minder voor de door u afgesloten lening. Lenen met fiscaal voordeel blijft toch één van de beste opties om te doen. U mag uiteraard ook gewoon kiezen voor een doorlopend krediet. Echter vervalt hiermee het fiscale voordeel.
Omdat u in scheiding ligt kan het overigens bijzonder lastig zijn om de financiering rond te krijgen. U wilt natuurlijk het liefst ieder een eigen deel van de lening. Maar dit moet wel betaalbaar zijn.. In een artikel dat wij volgende week publiceren op de website zullen we hier dieper op in gaan.