Klant wantrouwt banken

Klant wantrouwt banken

Klant wantrouwt banken, dit blijkt uit recent onderzoek. 32% van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in de banken. Dit komt met name door het gegeven dat banken regelmatig negatief in het nieuws komen. Bijvoorbeeld bij de banken die steun van de staat hebben moeten aanvragen. Maar natuurlijk ook het libor schandaal waar de Rabobank bij betrokken is geweest helpt niet om het vertrouwen weer op te krikken.

De klant wantrouwt banken, maar waarom?

Zoals aangegeven is een belangrijke reden bij de consument het steeds weer negatief in de media opduiken van de banken. Het Libor schandaal is één voorbeeld. Maar ook de discussie rondom het beloningsbeleid maakt het vertrouwen in de banken zeker niet groter. Voeg daar de discussie over de marge bij de hypotheekrente nog aan toe, en de banken worden weer gezien als graaiers die niet te vertouwen zijn. Al met al zijn er diverse redenen aan te voeren waar een klant de bank kan wantrouwen.

Best scorende bank

Natuurlijk zijn er ook in bankenland dan weer de zogenaamde “witte raven”. Een bank die goed scoort is de Triodos Bank. Deze bank verstrekt helaas (nog) geen leningen, maar wel hypotheken. Een lening afsluiten kunt u bij Triodos alleen in de vorm van een hypotheek. De bank krijgt het vertrouwen van de consument omdat zij bij deze bank het gevoel hebben dat de bank het belang van de klant, boven haar eigen belang stelt. En dat is nog altijd hét recept voor vertrouwen.