Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen

Maandelijks betaal je een bedrag aan je hypotheek en als je daarnaast één of meerdere persoonlijke leningen hebt of andere kredieten, betaal je daar een bedrag per maand aan. Is het dan altijd verstandig om alles samen te voegen in je hypotheek? Of zijn er zaken waar je rekening mee moet houden waardoor je misschien wel duurder uit bent als je jouw persoonlijke lening en hypotheek gaat samenvoegen?
Natuurlijk is het laatste het geval. ALs je jouw persoonlijke lening en hypotheek gaat samenvoegen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe zit het met de fiscaliteiten? Blijft je hypotheekrente wel fiscaal aftrekbaar of in ieder geval gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar? Allemaal vragen waar je eenvoudig, en misschien nog wel belangrijker, gratis een antwoord op kunt krijgen.

Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen? Laat het gratis berekenen!

Je hoort het nog regelmatig voorbij komen:”niets in het leven is gratis”. Hoe blij kan je dan zijn als je kunt vertellen dat er nog wél iets gratis is. Je kunt namelijk helemaal gratis laten berekenen of het voor jou voordelig is om je persoonlijke lening en hypotheek samen te voegen. De hypotheekadviseurkan kostenloos en vrijblijvend een berekening voor je maken om na te gaan of er voor jou voordeel te halen is en zo ja hoeveel voordeel dit is.
Het fijne is dat het bepalen van het voor of nadeel bij het oversluiten van je hypotheek helemaal niet lastig is.
Eigenlijk is het voor de meeste hypotheekadviseurs een eenvoudige rekensom die snel te maken is. Kijk naar de totale kosten en je ziet direct hoe groot jouw voordeel kan zijn.

Extra kosten

Als je jouw persoonlijke lening en de hypotheek gaat samenvoegen betaal je extra kosten.
Hoe hoog deze kosten zijn hangt af van de werkzaamheden die gedaan moeten gaan worden. In de meeste gevallen moet je in ieder geval rekening houden met taxatiekosten voor je woning, notariskosten en de kosten voor je financiële advies. Als je ook je eerste hypotheek oversluit is de kans groot dat je ook nog boeterente zult moeten betalen over je hypotheek. Uiteraard kan je hypotheekadviseur je hier veel meer over vertellen.