Oversluiten persoonlijke lening

Heeft u op dit moment een persoonlijke lening, en overweegt u om deze over te sluiten naar een persoonlijke lening met een lagere rente? Of heeft u extra geld nodig en wilt u geen twee leningen naast elkaar hebben lopen? Dan kan het oversluiten van uw persoonlijke lening een mogelijkheid zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat het oversluiten van een persoonlijke lening meer met zich mee kan brengen aan kosten en aan een goed financieel advies.

Oversluiten persoonlijke lening? Waar moet u op letten?

Geld lenen kost altijd geld, maar dat weet u al als u op dit moment een persoonlijke lening heeft lopen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk terug gaat betalen. En daar zit ook één van de belangrijke punten bij de persoonlijke lening. Zeker als u echt alleen de lening gaat oversluiten naar een lening met een lagere rente. Als u de looptijd van de persoonlijke lening gelijk wilt houden zult u dan in veel gevallen merken dat de maandtermijn van uw lening hoger wordt. Dit ondanks de lagere rente. Kijk bij het oversluiten van uw persoonlijke lening dus niet alleen naar de rente van uw lening, maar ook naar de looptijd en de totale kosten.
Daarnaast kan het zijn dat de huidige verstrekker van de persoonlijke lening nog een boete in rekening brengt bij het vroegtijdig inlossen van de lening. Dit omdat de bank rente mis gaat lopen als u de lening vroegtijdig inlost. Houdt hier rekening mee als u uw lening gaat oversluiten.

Oversluiten persoonlijke lening én wat extra geld in handen?

Heeft u wat extra geld nodig? Maar wilt u geen twee leningen naast elkaar hebben? Dan is het mogelijk om uw huidige persoonlijke lening te verhogen. Belangrijk hierbij is net als bij het oversluiten van uw persoonlijke lening, om na te gaan wat u voor het extra gedeelte gaat betalen. Het kan namelijk voordeliger zijn om een persoonlijke lening “ernaast te laten lopen”. Als u bij Kredietconcurrent een offerte aanvraagt dan zenden wij u graag voor beide een offerte zodat u kunt bepalen wat voor u de voordeligste oplossing is.