Aflossingsvrije lening bijna niet meer mogelijk

De aflossingsvrije lening is bijna niet meer te verkrijgen. Voor mensen met een huurwoning is het zelfs al helemaal uitgesloten om een aflossingsvrije lening te verkrijgen. Voor mensen met een koopwoning is een aflossingsvrije lening bijna niet meer mogelijk. In ieder geval niet bij de banken waar Kredietconcurrent kredieten kan onderbrengen. Wij moeten overigens zeggen dat wij deze ontwikkeling toejuichen. Geld lenen en alleen de rente betalen is dus nagenoeg onmogelijk geworden.

Wat is een aflossingsvrije lening?

Een aflossingsvrije lening is een lening waar u alleen rente voor moet betalen. De aflossing van de lening bepaald u zelf. Het is daarmee een kredietvorm met een ontzettend lage maandlast. Dit omdat u geen aflossing per maand betaald. Het is een vorm van geld lenen die in het verleden ontzettend populair is geweest. Er werden naast de aflossingsvrije lening (die nagenoeg iedereen kon krijgen) spaarpolissen verkocht om de lening na 15 jaar of meer weer in te lossen.
Deze polissen waren veelal de polissen die wij nu kennen als de woekerpolissen.
Omdat de opbrengst van deze woekerpolissen in veel gevallen veel lager is dan de lening, kan men met een restschuld blijven zitten.

Wat te doen als u nu een aflossingsvrije lening heeft?

Als u op dit moment een aflossingsvrije lening heeft ziet u dat u maandelijks geld moet betalen, en het geleende bedrag niet lager worden. Vaak betaalt u voor deze aflossingsvrije lening ook nog eens een stevige rente. Hierdoor kan het zo zijn dat u een lening heeft van bijvoorbeeld € 25.000,- waaraan u € 200,- of meer per maand moet betalen. En waarbij u dan ook nog eens niets inlost. Als dit bij u het geval is kan een nieuwe lening aanvragen een goede oplossing zijn.
Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing. U moet zich dan wel realiseren dat dit zeer waarschijnlijk zal inhouden dat u maandtermijn hoger zal gaan worden. Wel is het zo dat u dan ook gaat aflossen in uw krediet. U ziet het uitstaande saldo van uw lening iedere maand een stukje dalen. Dit kan een enorme voldoening geven.

Voordeel van het inlossen van uw aflossingsvrije lening

Het spreekt wellicht voor zich. Maar wij vinden het toch belangrijk om het te benoemen. Hét grote voordeel van het verhogen van uw maandtermijn bij een aflossingsvrije lening, is dat u uw lening gaat terugbetalen. Hierdoor gaat u minder rente betalen aan uw lening. En des te minder rente u betaalt aan uw lening des te eerder u uw lening heeft terugbetaald. Een aflossingsvrije lening aflossen kan u honderden en misschien wel duizenden Euro’s besparen.