Ook Defam verhoogd rente

Ook Defam verhoogd rente

Na de renteverhoging bij Interbank heeft nu ook Defam de rente verhoogd voor haar consumptieve doorlopende kredieten. Ook de rentes voor nieuw af te sluiten persoonlijke leningen zijn verhoogd. Bestaande persoonlijke leningen zullen niets merken van de verhoogde rentetarieven van Defam. De rente bij een persoonlijke lening staat immers vast gedurende de looptijd van de lening.

Alternatieven bij renteverhoging

Natuurlijk wilt u weten wat de mogelijkheden zijn als een bank de rente op uw lening heeft verhoogd. Zijn er mogelijkheden om uw krediet elders voordeliger voort te zetten? Of is oversluiten naar een persoonlijke lening voor u een betere optie?Als u een doorlopend krediet heeft afgesloten, heeft u één groot voordeel. U kunt dit doorlopend krediet te allen tijden boetevrij inlossen. Ook bij het oversluiten van uw lening zullen er geen extra kosten in rekening gebracht worden voor het krediet. Nadeel is natuurlijk wel dat, als u persé bij Defam wilt blijven, de renteverhoging op de persoonlijke leningen ook al doorgevoerd is. Een nieuw af te sluiten lening is dan bij Defam weer net iets duurder. Maar natuurlijk is ook hier een oplossing voor. U kunt uw lening namelijk ook oversluiten naar een andere bank. Stel dat u uw lening had lopen bij Defam tegen 4,7%. Deze rente is nu verhoogd naar 5,2%. Als u bij Defam blijft gaat u dus meer betalen. U kunt u lening dan via Kredietconcurrent overzetten naar een voordelige lening bij Nationale Nederlanden. Daar is de laagste rente nog altijd 4,7% voor een doorlopend krediet.

Kom in beweging bij renteverhoging

Als u merkt dat de rente van uw lening wordt verhoogd raden wij u aan in beweging te komen. De bank, of uw tussenpersoon, zal u erop attent maken dat de rente verhoogd is. Het is dan aan u om aan te geven of u uw lening wilt oversluiten naar een lening bij een andere bank. Zo’n aanvraag is natuurlijk altijd geheel kosteloos en vrijblijvend, en verplicht u verder tot niets.