Nooit meer rood staan

Nooit meer rood staan

Nooit meer rood staan

Het rood staan op de betaalrekening is volgens de laatste berichten iets afgenomen. Dit blijkt uit de monitor financieel gedrag van wijzer in geldzaken. Nederlanders zijn het afgelopen jaar iets minder gaan rood staan. En ook betalingen werden beter en tijdig verricht. Toch blijft het rood staan op de betaalrekening ongekend populair, ondanks het gegeven dat dit een dure vorm van geld lenen is. Als u het rood staan op uw betaalrekening niet wilt oversluiten naar een veel voordeligere lening. Hebben wij in ieder geval nog een aantal tips om van het rood staan af te raken.

Zorg voor een duidelijk financieel overzicht

Als u niet weet wat er “binnen komt”, en ook niet weet wat u maandelijkse uitgaven zijn is het eenvoudig om in het rood te komen. Er is geen overzicht, dus ook geen rem op de uitgaven. Door het maken van een financieel overzicht met uw inkomsten en uitgaven kunt u direct zien waar de uitgaven te hoog liggen. Hier zijn online veel huishoudboekjes voor te vinden die u snel verder kunnen helpen.
Blijkt dat uw uitgaven structureel hoger zijn dan uw inkomsten. Dan zult u aan het werk moeten met zowel uw uitgaven als uw inkomsten. Is meer werken een optie? Of is dit het zetje dat u nodig heeft om uw dure creditcard en lening bij de Wehkamp over te sluiten naar een voordelig doorlopend krediet?

Maak van rood staan aflossen een prioriteit

Geld lenen kost geld! Deze bekende slogan kennen we inmiddels allemaal. En het is natuurlijk ook waar. Geld lenen kost u naast aflossing van de lening ook nog een bedrag per maand aan rente. Des te sneller u uw lening aflost, des te eerder u van de maandelijkse terugbetaling af bent. En des te minder rente u per maand zult moeten gaan betalen.
Maak een prioriteit van het aflossen van uw leningen.

Kijk wekelijks naar uw financiën

Uw financiën moeten u niet dagelijks bezig houden, maar één keer per week is in aanvang wel van belang. Neem een vaste tijd in de week waarin u tijd neemt om uw uitgaven door te nemen. Zijn het allemaal echt nodige uitgaven? Of is er een mogelijkheid om (nog) verder te besparen? Iedere weken even de tijd nemen voor uw financiële situatie zal u verder kunnen helpen om een financieel gezond leven te leiden.

Neem uw uitgaven serieus

Even een kleine aankoop hier of daar beperken u in uw budget, en zorgen ervoor dat u minder snel het rood staan kunt aflossen. De beste oplossing hiervoor is om aandacht te hebben voor iedere uitgave die u doet. Wees u ervan bewust dat u uw geld echt maar één keer kunt uitgeven.

Bespaar op lening, verzekering, abonnementen.

Ga goed na wat u echt nodig heeft, en wat eigenlijk meer luxe heeft. Kijk ook na of er bedragen van uw rekening worden afgeschreven die u niet kent. Sommige mensen hebben jaren abonnementen lopen waarvan men niet meer weet waar het eigenlijk voor is.
Ook het besparen op leningen, verzekeringen en energie kan eenvoudig. Een lening oversluiten, of een verzekering oversluiten, kan u iedere maand weer veel geld besparen. Geld dat u dan over houdt om te sparen, of kunt gebruiken om leuke dingen mee te doen. In plaats van betalen aan uw lening. Offertes aanvragen is te allen tijde kosteloos en vrijblijvend. Zorgt u er dus voor dat u regelmatig nagaat of u nog wel bij de voordeligste aanbieder zit. Dit alles kan u helpen om het rood staan op uw betaalrekening sneller af te lossen.