Munt nu actief op de hypotheekmarkt

Munt is een nieuwe aanbieder op de Nederlandse kredietmarkt, een ontwikkeling die we toe mogen juichen als consument. Des te meer concurrentie er is in de hypotheekmarkt, des te scherper de prijs van uw nieuwe lening. En dat betekent dus ook direct voordeel voor u. Munt hypotheken wil binnen enkele jaren € 3 miljard aan hypotheken hebben verstrekt. De kans dat geld lenen voor de hypotheek weer iets goedkoper gaat worden is met de komst van Munt weer iets gegroeid.

Doelstelling van Munt hypotheken

De doelstellingen van Munt hypotheken zijn duidelijk. Hypotheken verstrekken zoals ze ooit bedoeld zijn. Gewoon als een eenvoudig product. Een grote lening voor de woning. Daarnaast moet het verstrekken van de hypotheken eenvoudig en snel worden. Zij willen snel een antwoord geven als het gaat om de haalbaarheid van uw hypotheek. Het kan wél op het kan niet. Eenvoudig helder en simpel, geen grote renteopslagen voor complexe producten en duidelijke taal.

Nog geen nieuwe aanbieders voor consumptieve leningen

Dat er voor de hypotheekaanbieders een nieuwe bank bijgekomen is, is fantastisch nieuws natuurlijk. De tarieven zijn scherp, Munt wil u natuurlijk ook graag als klant binnen halen.
Dit zou ook het geval kunnen zijn als er weer een nieuwe aanbieder zou komen op het gebied van consumptief krediet. Des te meer aanbieders er zijn des te groter de concurrentie. Des te groter de concurrentie, des te lager de rente, en des te beter het voor u als consument is. Toch blijft het voorlopig nog even stil op de markt van de nieuwe aanbieders van leningen. Sinds de komst van Nationale Nederlanden begin dit jaar, met zeer scherpe rentetarieven, is het weer even stil gebleven. Wij hopen voor u en voor ons dat we in de loop van dit jaar, of begin volgend jaar u kunnen melden dat er ook in de markt van consumptief krediet weer nieuwe toetreders zijn. Wij houden u op de hoogte.