Motor financieren

Motor financieren

Motor Financieren

Het motor seizoen is alweer enige tijd aan de gang. Het is de afgelopen weken best aardig weer geweest en er zijn al veel motorrijders die prachtige tochten hebben kunnen maken. Als u erachter bent gekomen dat u motor toch niet helemaal meer voldoet aan uw wensen, dan kan het een optie zijn om uw motor in te ruilen voor een andere motor. Veelal moet er dan nog net even iets extra’s worden betaald. Geld lenen voor een motor kan dan natuurlijk een goede optie zijn. De vraag is dan alleen nog, waar moet u op letten bij een lening afsluiten voor een motor?

Aandachtspunten bij het lenen voor een motor

Buiten het door de meeste mensen wel begrepen aandachtspunt van de lage rente is er bij een motor financieren nog een aandachtspunt. Als u geld gaat lenen voor een motor moet u er namelijk voor zorgen dat de financiering niet langer loopt dan de te verwachten levensduur van de motor. Een motor financieren is op zich natuurlijk niet zo heel erg, maar als u nog aan de motor moet betalen, terwijl u deze niet meer rijdt, kan dit heel vervelend aanvoelen.
Stem de looptijd van de lening dus altijd goed af met de te verwachten levensduur van de motor. Uiteraard zal de motor nog een restwaarde hebben, maar door ook deze volledig in te lossen zal de motor eerder als een echt bezit gaan voelen.

Verantwoord motorrijden, verantwoord financieren

Het overgrote deel van de motorrijders zijn keurige weggebruikers, niet alleen op de motor, maar ook in de auto is deze groep verkeersdeelnemers zich bewust van de kwetsbaarheid in het verkeer. Zoals u zich als motorrijder gedraagt zou u eigenlijk ook uw motor moeten financieren. Neem er rustig de tijd voor, kijk goed om uw heen, en neem geen overhaaste beslissingen waar u achteraf spijt van zou kunnen krijgen.