Leningen samenvoegen

Leningen samenvoegen

Geld lenen: Als u leningen heeft bij verschillende aanbieders, zoals creditcard maatschappijen. U staat rood op uw betaalrekening, heeft een “gewoon” doorlopend krediet en wellicht nog een lening bij de Otto of Wehkamp of de Neckermann. Dan is er een grote kans dat uw leningen samenvoegen niet alleen overzicht oplevert in uw totale schuldpositie. U kunt ook nog eens flink besparen op uw rente. Over het algemeen zijn verschillende kleine leningen namelijk duurder dan één (grotere) lening.

Voordelen van leningen samenvoegen

De twee belangrijkste voordelen hebben we eigenlijk al benoemd. Het voordeel van het hebben van een duidelijk en helder overzicht. En natuurlijk het voordeel van een lagere rente. Bij ede creditcards betaalt u rentes oplopend tot 15%, en daarnaast veelal nog “card kosten”. Dit zijn de meest belangrijke redenen om voor uzelf na te gaan wat u op dit moment heeft lopen aan financieringen. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen aan het leningen samenvoegen. Een helder en duidelijk overzicht in uw schuldsituatie kan namelijk ook meer rust geven.

Waar moet u op letten?

Leningen samenvoegen moet er in resulteren dat u goedkoper geld gaat lenen. En daardoor eerder van uw lening af bent. Het is belangrijk om per lening die u heeft na te gaan wat er gaat gebeuren als u deze lening voortijdig inlost. Kijk wat u nu nog aan de lening moet betalen, en bereken (of laat berekenen) wat u in de nieuwe situatie in totaliteit aan de lening gaat betalen. Als u dit doet zult u waarschijnlijk al snel zien dat een persoonlijke lening met een korte restant looptijd in de meeste gevallen niet voordeliger is in te lossen. Aan de andere kant zult u ook positief verrast kunnen worden. Een creditcard of een lening bij de Wehkamp, kan u nu veel geld kosten. Leningen samenvoegen zal u in dit geval veel geld op kunnen gaan leveren.