Kleine bedragen lener kiest voor gemak

Nu een keer even een kort artikel over de praktijk van het geld lenen. We hebben het met elkaar vaak over geld besparen, we willen het liefst toch altijd korting. Of in ieder geval zo min mogelijk betalen als u een product gaat aanschaffen. Bij een lening is dit in de praktijk toch vaak anders, maar waarom eigenlijk? Er worden nog altijd minilening verstrekt waarbij het Jaarlijks kosten percentage JKP meer dan 300% is. Ook als er een voordelige offerte is tegen een veel lagere rente. Hoe kan het toch dat er gekozen wordt voor leningen met enorme lasten?

Kleine lening vaak uit gemak

Als wij het navragen aan de consument blijkt het veelal te maken te hebben met de beleving. Men wil even snel de kleine lening gebruiken, en niet nadenken over de grote lening die men ook al heeft. Hiervoor betaald de consument die de lening gaat afsluiten dan wel een hele hoge prijs voor.

De tip! Neem ook de dure leningen mee.

Wij kunnen het ons voorstellen dat men niet teveel wil nadenken over de grote leningen. Toch kan het honderden en misschien wel duizenden Euro’s per jaar besparen als de grote leningen wél worden meegenomen bij het lening oversluiten. In het verleden werden de minileningen natuurlijk heel snel afgesloten. Binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR toetsing kon toen nog. Zo werkt het tegenwoordig (gelukkig) niet meer, ook bij minileningen moet u de documenten aantonen. Bij het oversluiten van de huidige leningen kunt u echter wel veel besparen. Neem dit voordeel mee! Als u toch een keer geld wilt besparen doet u dit beter als u alle leningen inlost.