Lenen en betaalbescherming

Lenen en betaalbescherming

Als u wilt gaan geld lenen vindt u het waarschijnlijk ook prettig om verantwoord en verstandig te gaan lenen. Als u een krediet wilt afsluiten bij Kredietconcurrent krijgt u geen advies over geld lenen. U maakt zelf uw keuzes welk product u aanvraagt, en met welke looptijd. U kunt bij Kredietconcurrent beperkt kiezen voor een betaalbescherming. De enige betaalbescherming die wij aanbieden is een overlijdensrisicoverzekering

Wat is een betaalbescherming?

Een betaalbescherming is “gewoon” een verzekering. De betaalbescherming is afgestemd op het krediet, en veelal ook de maandtermijn van het krediet. Er zijn drie verschillende risico’s die verzekerd kunnen worden. Dit zijn:

  • Risico’s bij arbeidsongeschiktheid
  • Risico’s bij overlijden
  • Risico’s bij onvrijwillige werkeloosheid

Als u een lening afsluit met advies moeten deze risico’s altijd met u worden doorgenomen, dit om na te gaan wat uw financiële situatie is. Hierbij zal door partijen die met advies werken ook kosten bij u in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn maximaal € 500,00. Bij Kredietconcurrent heeft u deze kosten niet, omdat wij op basis van execution only werken.

Wat kost een betaalbescherming

Een betaalbescherming wordt over het algemeen als netto verzekering aangeboden, dit klinkt heel ingewikkeld maar houdt niets anders in dat het product u zonder provisie wordt aangeboden. U betaald dan dus rechtstreeks aan de verzekeraar, zonder dat er voor de verleende dienst door de kredietbemiddelaar iets wordt ontvangen van de verzekeraar. Naast de premie voor de verzekering zal de kredietbemiddelaar daarom waarschijnlijk iets bij u in rekening brengen. Deze kosten kunnen, als de bemiddelaar lid is van de NVF niet meer dan € 500,- bedragen.