Hypotheekrente daalt (nog) verder

Het lag niet in de lijn der verwachtingen gezien de recente meldingen over de hypotheekrente. Er werd een stijging van de hypotheekrente voorspelt. Toch loopt het allemaal anders. De hypotheekrente daalt steeds maar verder en verder. Historische dieptepunten worden inmiddels bereikt. Met het betere speurwerk kan het lukken om uw hypothecaire lening af te sluiten tegen een rente van 3% voor met een rentevaste periode van maar liefst 20 jaar. Zo voordelig is geld lenen voor een hypotheek niet eerder geweest.

Hypotheekrente daalt, en de rente op een “gewone” lening?

De hypotheekrente daalt gestaag en blijft maar, met uitzondering van af en toe een kleine hobbel, dalen. Maar wat gebeurd er eigenlijk met de rente op uw lening? Wordt deze ook steeds lager? Eenvoudig geredeneerd zou je kunnen denken dat een lening voor een huis eigenlijk niet anders is dan een grote lening. Toch werkt dit in de praktijk iets anders. Alleen al het gegeven dat een hypothecaire lening geaccepteerd wordt, maar een consumptieve lening eigenlijk een beetje “vies” is. Is een groot verschil.
Op feestjes en partijen wordt open gesproken over de rente die men heeft kunnen bedingen op de hypotheek, maar de rente van een gewone lening? Daar horen we niemand over.
Dit is onder andere één van de redenen waarom de rente op gewone leningen hoger kan blijven. Men moedigt elkaar niet aan om voor een lagere rente te gaan kijken namelijk.
Daarnaast is de concurrentie bij de aanbieders van “gewone” leningen nog kleiner dan bij de aanbieders van hypothecaire geldleningen.
Door de bovengenoemde oorzaken zal de rente op de consumptieve kredieten naar alle waarschijnlijkheid hoger blijven. In het verleden zijn er natuurlijk aanbieders als DSB Bank geweest die hebben gestunt met rentes van 1,9% en zelfs 0,9%. Dit zal in de nabije toekomst zeer waarschijnlijk niet meer voor gaan komen.

Hoe kunt u de rente van uw lening laten dalen?

Als u op dit moment ene lening heeft, en u betaalt een rente van meer dan 4,5% bij een leenbedrag hoger dan € 25.000,-, dan kan het zo zijn dat u een rente betaalt die te hoog is. Om na te gaan of het mogelijk is om een lening te krijgen tegen een lagere rente kunt u Kredietconcurrent kosteloos laten kijken of er elders mogelijkheden zijn om uw lening voordeliger over te sluiten. Dit wordt kosteloos en vrijblijvend voor u door ons beoordeeld. Een lening oversluiten kan in de meeste gevallen overigens ook gewoon kosteloos.
Vraag daarom direct aan wat uw mogelijkheden zijn, en u kunt er al snel voor zorgen dat u een lage rente gaat betalen.