Dakkapel financieren

Dakkapel financieren

Dakkapel Financieren

Zit u er ook over te denken om uw woning te verrijken? Maar net niet voldoende middelen om op dit moment al aan te vangen met de verbouwing? Dan kan geld lenen voor een dakkapel een optie zijn. Een dakkapel financieren kan voordelig zijn, zeker als u het financieren van het dakkapel in de juiste kredietvorm onderbrengt. U kunt namelijk in sommige gevallen een deel van de door u betaalde rente weer terugkrijgen van de belastingdienst.

Dakkapel financieren? Welk kredietvorm kiest u?

Als u een dakkapel wilt gaan financieren bent u uiteraard vrij in de kredietvorm die u wenst af te sluiten. U kunt kiezen voor een doorlopend krediet, maar ook voor een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kiest u voor een flexibele vorm van geld lenen, waarbij u boetevrij extra inlossingen kunt doen, en ook weer opnames kunt doen uit uw krediet. Bij een persoonlijke lening staat alles vast, de looptijd van de lening, de hoogte van de rente. U weet waar u aan toe bent. Maar er is nog een belangrijk verschil. Zo kan de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar zijn. De fiscus betaalt dan dus eigenlijk een deel van uw lening terug, omdat er ook meebetaald wordt in de rente die u betaald aan de lening.

Rente niet altijd fiscaal verrekenbaar

Een dakkapel financieren betekent niet automatisch dat u de betaalde rente over uw lening kunt verrekenen met de belastingdienst. Dit is alleen het geval als u voldoet aan de voorwaarden voor renteaftrek. Een belangrijk gegeven hierbij is dat er een annuïtaire of lineare afbouw in uw lening moet plaatsvinden. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent eigenlijk niet meer dan dat u maandelijks op uw lening moet afbouwen. Als u opnames zou doen, of zou kunnen doen, uit uw krediet, zoals mogelijk bij een doorlopend krediet, dan is de kans dat de rente fiscaal aftrekbaar is nihil.