Grote lening goedkoper?

Grote lening goedkoper?

Als u geld gaat lenen wordt u vaak gewezen op de rentetarieven. Goedkoop geld lenen heeft natuurlijk veel te maken met het rentepercentage. Des te lager het rentepercentage, des te goedkoper de lening (bij gelijk maandtermijn). In uw maandtermijn zit dan namelijk minder rente en meer aflossing u raakt dan dus eerder van de lening af. Maar, is een grote lening goedkoper qua rente dan een kleine lening? Is het dus meer lenen minder betalen?

Rentetarieven zijn gestaffeld

Dit klinkt complex maar de betekenis van staffelen is bij geld lenen feitelijk niet anders dan bij andere producten. Des te meer u koopt, des te lager de prijs die aan u berekend wordt. Dit is bij leningen ook het geval. Des te groter de lening, des te lager het rentepercentage. Het omslagpunt hiervoor ligt overigens op € 50.000,-. Als u meer dan € 50.000,- wenst te lenen dan loopt het rentepercentage weer iets verder op.

Rentes zijn vaak vanaf rentes

In de lening vergelijkingstabellen ziet worden ook vaak overigens alleen de vanaf rentes aangegeven. De aanbieders gaan er dan vanuit dat u in het allerbeste profiel valt, en dan dus ook de laagste rente krijgt die de aangeboden aanbieder heeft. In de praktijk kan dit anders werken.
Er zijn een aantal consumenten groepen aan te geven die in aanmerking komen voor een lening met een lage rente. Voor hen is de grote lening goedkoper. Dit gaat om gezinnen met een koopwoning en een ruime leencapaciteit. Dit zijn de consumenten waar de banken het minste risico in ziet. En voor deze groep consumenten zal dus ook een lagere rente aangeboden gaan worden. Bent u onder de 25 en bijvoorbeeld nog inwonend? Laat u dan niet verblinden door lage rentetarieven. In uw categorie rekent de bank toch veelal een hogere rente.