Autoverkopen trekken in mei 2014 weer aan.

De autoverkopen zijn in de maand mei, vergeleken met een jaar eerder, stevig toegenomen met 3,4%. Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor de autobranche. Maar nog beter nieuws over het vertrouwen dat de consument blijkbaar weer heeft teruggekregen in de economie. Volgens de autoverkopers is de toename vooral te danken aan het gedrag van de particuliere koper. De zakelijke markt heeft het de afgelopen maanden juist iets af laten weten.

Verwachting is overigens wel dat de zakelijke koper in de loop van het jaar weer met een stevige inhaalslag zal komen.

En de autoleningen?

U zou kunnen verwachten dat een hogere verkoop van het aantal auto’s aan particulieren ook zal leiden tot een hogere afname van autoleningen. Helaas zijn hier echter geen cijfers van bekend. Het is dus niet mogelijk om daar dieper op in te gaan. Enkele jaren geleden was het in ieder geval wel zo dat 80% van de nieuwe auto’s op één of andere manier gefinancierd is. Recente cijfers hieromtrent ontbreken helaas.

Het verschil tussen een lening en een autolening.

Geld lenen kost altijd geld, dat weet u natuurlijk. Toch is het zo dat de ene vorm van geld lenen goedkoper kan zijn dan de andere. Maar, bijvoorbeeld een autolening tegen 0% via de dealer, is dat nu echt altijd voordeliger?
Dat is iets dat u eenvoudig door ons uit kunt laten rekenen. Wij maken graag een berekening voor u om na te gaan wat in uw situatie voordeliger is als geld lenen voor een auto nodig zou zijn. Dit doen wij uiteraard volledig kosteloos en vrijblijvend.
Een tip bij het onderhandelen hiervoor is in ieder geval om eerst af te dingen op de prijs en daarna met de autoverkoper pas over de lening te beginnen. Als de verkoper weet dat u een lening nodig heeft is de kans aanwezig dat hij u minder korting zal geven. Beginnen over een lening is toch een soort gene die overwonnen dient te worden. Als een autoverkoper dit merkt zal hij/zij het idee hebben dat hij/zij sterker staat.