Geld lenen? Altijd aflossen

Geld lenen? Altijd aflossen

Wilt u geld gaan lenen voor een hypotheek? Steeds vaker zien we de discussie voorbij komen dat u uw hypotheek dan weer volledig moet inlossen na 30 jaar. Op zich een goede gedachte maar wat houdt dit nu precies in?

Om u hypotheek van bijvoorbeeld 200.000 Euro over 30 jaar, 360 maanden, in te lossen. Moet u per maand 555,55 (200.000:360) gemiddeld op uw hypotheek inlossen, dit komt dan bovenop de rentekosten. Al met al wordt uw maandtermijn voor de hypotheek dus zeer waarschijnlijk (fors) verhoogd. Dit is een nadeel, gelukkig is er ook een groot voordeel!

Het grote voordeel is dat u gaat werken aan vermogensvorming. Bij een gelijkblijvende woningprijs lost u echt iedere maand een bedrag af. Dit helpt om vermogen op te bouwen. Als u 12 maanden heeft betaald aan uw hypotheek heeft u in het rekenvoorbeeld alweer 6.666,66 aan waarde opgebouwd bij verkoop van uw woning.

Daarnaast is een voordeel dat deze vorm van hypotheken weer voor iedereen goed te begrijpen is. Geld lenen en gewoon weer aflossen zonder “moeilijke” constructies is daarmee een heel groot voordeel.