Geld lenen voor auto zit in de lift

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er steeds meer consumenten geld lenen voor een auto. Dit wordt voornamelijk gevoed door de slimme marketingcampagnes van de diverse autoleveranciers. Voorbeeld hiervan zijn Opel, 5 jaar geld lenen tegen 0% rente en Suzuki met de 50/50 deals. 50% nu betalen en 50% over (bijvoorbeeld) 2 jaar.

Het klinkt natuurlijk heel mooi. Gratis geld lenen, veel mooier kan het haast niet worden. Als consument weet u eigenlijk natuurlijk wel dat gratis geld lenen niet kan bestaan. Iemand zal immers de rente moeten gaan betalen. U niet want u leent tegen 0%. Tenminste… zo lijkt het.

Uiteindelijk betaald u natuurlijk gewoon toch de rente, de prijzen van de auto’s kunnen bijvoorbeeld hoger gehouden worden in verband met de acties, of de leverancier kan u minder korting geven omdat u ook een lening bij de dealer afneemt. Allemaal ondoorzichtig en niet transparant lenen. Wij raden u aan altijd op uw hoede te zijn bij “gratis” geldleningen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit ook vaak zo.

In de media worden er gelukkig al meer vraagtekens gezet bij deze vormen van financieren. Ook in de politiek zijn er inmiddels al een aantal vragen gesteld over deze vorm van lenen. Wij hopen dat de dealers op termijn wat meer openheid zullen kunnen en moeten gaan geven over deze vorm van gratis geld lenen!