Geld lenen weer iets goedkoper

In tegenstelling tot de hypotheekrente is de kredietrente de afgelopen maand gedaald. Weliswaar met een kleine stap van 0,1% en alleen voor kredietbedragen boven de € 50.000,00, maar het is natuurlijk een behoorlijke tegenstrijdigheid met de verhoging van de hypotheekrente soms wel tot 0,75%. Hoe komt dit verschil eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker, kunt u ook gebruik maken van deze lagere rente en is dit interessant voor u? Vragen waar wij u graag een antwoord op geven. Als het gaat om zo voordelig mogelijk geld lenen bent u bij Kredietconcurrent natuurlijk altijd aan het juiste adres. Omdat nog altijd 80% van de mensen een te dure lening heeft leggen wij u graag uit hoe u op een eenvoudige manier kunt starten met het besparen op uw lening.

Waarom stijgt de hypotheekrente en daalt de kredietrente

Het is natuurlijk vreemd dat u bij de ene vorm van geld lenen meer rente moet gaan betalen en bij de andere vorm van geld lenen juist minder. Toch is er bij deze twee vormen van geld lenen wel een belangrijk verschil. Zo leent u bij een hypotheek met onderpand en bij een persoonlijke lening zonder onderpand. Daarnaast zit er natuurlijk een belangrijk verschil in de rentepercentages De kredietrente is nu gedaald naar 3,8% voor kredieten vanaf € 50.000,00. Voor de hypotheken ligt de rente procenten lager. Bij de persoonlijke leningen kan de rente nog iets dalen omdat de marge voor de banken groter is. Door de coronacrisis is er sprake van een vraaguitval bij de kredieten. Er worden bijvoorbeeld veel minder auto’s verkocht waardoor er minder vraag is naar de autolening.

Hoe kunt u gebruik maken van de lagere rente

Misschien nog belangrijker dan de vraag hoe het komt dat er een verschil is tussen de hypotheekrente en de kredietrente is de vraag hoe u een voordelig krediet kunt aanvragen. Dat is gelukkig vrij eenvoudig. U kunt uw lening aanvragen via ons aanvraagformulier. Wij gaan dan direct voor u na wat de mogelijkheden zijn.