AFM Waarschuwt tegen Ariad Financial Services

De AFM waarschuwt consumenten om niet in te gaan op lening aanbiedingen en advertenties van Ariad Financial Services. Arad Financial Services werkt vanuit Bangkok, Thailand,  en heeft geen vergunning bij de AFM voor het bemiddelen van leningen. Één Nederlandse consument heeft bij Aarad Financial Services een financiering aangevraagd van € 25.000,-. Deze consument heeft een Nederlandstalige brochure ontvangen en een kredietovereenkomst van € 25.000,-. Voordat deze overeenkomst in behandeling genomen zou gaan worden, moest de consument een betaling doen aan Ariad Financial Services van een bedrag van € 1.500,-. Dit zou een betaling zijn voor een “verzekeringspremie”.

Betaal niet vooraf voor een lening!

De werkwijze die Ariad erop na houdt is zacht gezegd bijzonder te noemen. Als u vooraf betalingen zou moeten gaan doen voor een geldlening is de kans groot dat u wordt opgelicht. U bent u geld kwijt, en de lening zal zeer waarschijnlijk nooit tot stand gaan komen. Betaal dus nooit vooraf voor een geldlening.

Controleer met wie u zaken doet

Voordat u een lening aangaat kunt u het best altijd even controleren met wie u zaken doet. Heeft de bemiddelaar geen vergunning voor het bemiddelen in leningen? Dan is het ERNSTIG af te raden om zaken te doen met deze partij. Controleren of een aanbieder een vergunning heeft kunt u snel en eenvoudig op de website van de AFM.