Geld lenen? Tot welke leeftijd?

Eerder hebben we al een artikel geschreven over geld lenen voor ouderen. Dit vinden we wat oneerbiedig overkomen. Maar de wens om duidelijkheid te verschaffen heeft het natuurlijk toch gewonnen. Geld lenen tot welke leeftijd? Blijft een goede vraag. Zeker omdat we steeds ouder worden.
Er is de laatste maanden veel gewijzigd als het gaat om het verstrekken van een lening aan mensen boven de 70 jaar. Natuurlijk weten we al jaren dat de gemiddelde leeftijd aan het oplopen is. Toch is de maximale leenleeftijd steeds verder teruggebracht.
Tot enige maanden geleden. Hieronder zullen wij u dan ook direct een antwoord geven op uw vraag, geld lenen tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd kunt u geld lenen

Geld lenen tot welke leeftijdEr zijn hiervoor 2 verschillende richtlijnen.
Als u alleenstaand bent is het antwoord op de vraag geld lenen tot welke leeftijd? 72 jaar. Om precies te zijn kunt u tot uw 72ste levensjaar een lening afsluiten. U moet deze lening dan wel weer voor uw 74ste levensjaar volledig hebben terugbetaald. Dit houdt dan eigenlijk automatisch in dat u geen grote bedragen meer kunt lenen. De maandtermijn van uw nieuw af te sluiten lening moet natuurlijk wel draagbaar blijven.
Als u samenwonend of gehuwd bent zijn er meer mogelijkheden. U kunt dan geld lenen tot en met uw 73ste levensjaar (hierbij wordt gekeken naar de hoogste leeftijd van u beide). De lening moet dan wel terugbetaald zijn voordat de oudste van u beide het 78ste levensjaar bereikt. BNP bied deze leningen aan, en u kunt uw lening aanvragen via Kredietconcurrent natuurlijk.

Zijn er nog alternatieven?

Natuurlijk zijn er alternatieven, die zullen er altijd zijn. Echter niet bij de commerciële banken voor zover bij ons bekend.
Het alternatieve circuit zal dus meer inhouden dat u de vraag of u geld kunt lenen neer zou kunnen leggen bij vrienden, familie of uw kinderen.
Daar kunnen wellicht nog mogelijkheden zijn om een financiering af te sluiten. Zelfs kleinere bedragen als 1000 Euro lenen worden helaas niet meer verstrekt via de aanbieders waar Kredietconcurrent mee samenwerkt.