Geld lenen kost geld! Sparen in Cyprus ook.

Dat geld lenen geld kost is zo langzaam maar zeker bij iedereen wel bekend geraakt. U moet immers altijd rente betalen over het bedrag dat u leent. En krijgt van deze rente niets terug. U betaalt in totaal dus altijd meer terug dan u heeft geleend. Dat geld sparen nu ook geld kan kosten is een heel nieuw fenomeen dat voor veel mensen onzekerheid oplevert.

Geld sparen kost geld?

Dat klinkt wel heel erg onlogisch, toch zullen veel mensen met een bedrag van meer dan € 100.000,- op de spaarrekening, dit wel kunnen begrijpen. Spaarders moeten zeer waarschijnlijk ook een deel bijdragen aan de crisis in Cyprus. Zo als het er nu voor staat moeten degene met een spaarbedrag van boven de € 100.000,- een bijdrage leveren van ongeveer 20%, een aanzienlijk bedrag. Er moet nog gestemd gaan worden in het Cyprische parlement maar er bestaat nog steeds een kans dat de spaarders met grote spaartegoeden een bijdrage moeten gaan leveren.

Zijn spaargelden nog veilig?

In Cyprus is deze vraag op dit moment legitiem. Voor de Noord Europese landen is de verwachting dat het spaargeld nog altijd veilig staat. Toch is het een grote schok geweest voor veel mensen toen duidelijk werd dat geld sparen bij de bank ook al niet meer 100% veilig lijkt te zijn. Goede alternatieven voor het sparen van geld zonder risico zijn eigenlijk niet meer aanwezig. Beleggen geeft veel risico en in sommige gevallen ook nog eens behoorlijke kosten.