Geld lenen met een minilening steeds lastiger

Geld lenen met een minileningen of flitskrediet wordt steeds lastiger. Cash Bob, een grote speler op het gebied van minileningen, is gestopt met het verstrekken van deze kleine kredieten tegen veelal ontzettend hoge kosten.

Wat is een minilening?

Een minilening (ofwel flitskrediet) is een krediet van minimaal €150,- en maximaal € 750,-. Bij een minilening worden veelal buitensporig hoge kosten in rekening gebracht. Zo kan het zijn dat een krediet van € 300,- meer dan € 30,- kost. Deze lening loopt dan maximaal 30 dagen. Daarmee is een minilening een enorme dure vorm van geld lenen.
Geld lenen kan ook anders, en vooral voordeliger. Als u geld wilt gaan lenen kan het voordeliger zijn om een krediet aan te vragen met een iets hoger limiet. U bent dan in veel gevallen veel voordeliger uit.

Aanbieders van minileningen verdienen voornamelijk het geld aan de hoge bijkomende kosten bijvoorbeeld voor een garantstelling. Daarnaast wordt er veel verdiend als u de lening niet tijdig terugbetaald. Er worden dan forse bedragen in rekening gebracht voor incassokosten.

Een minilening is een dure en risicovolle vorm van geld lenen. Kijkt u ook even goed na of er alternatieven zijn. Denk hiebij aan “gewone kredietverstrekkers” als Kredietconcurrent of ABN, ING of de Rabobank.