Geen nieuwe maatregelen hypotheekrenteaftrek

Er is niet veel over terug te lezen in de media, maar Nederland heeft in Brussel een knappe prestatie neergezet. In de EU is gesproken over het Nederlandse beleid met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek. EU Commissaris voor economische en monetaire zaken Olli Rehn, vond de beperking op de hypotheekrenteaftrek niet snel genoeg gaan.

Hoe zit het ook alweer met de hypotheekrenteaftrek?

Er zijn afspraken gemaakt om de hypotheekrente te beperken. De maximale hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2014 ieder jaar met 0,5% verlaagd tot 38% in 2040. Nu is de maximale hypotheekrente aftrek nog 52%. Dit gaat dus ieder jaar een half procent dalen, en geldt alleen voor de hoogste inkomens, met een lager inkomen betaald u immers geen 52% inkomstenbelasting.

Geen nieuwe maatregelen hypotheekrenteaftrek

Door de lobby van Nederland, hebben zij het voor elkaar gekregen om een meerderheid van de EU landen achter het huidige plan te krijgen. Als dit niet gelukt zou zijn, had Nederland een aanwijzing kunnen krijgen. Men moet hier dan naar handelen, doet men dit niet, dan kan men een boete verwachten van de EU. En deze boetes zijn over het algemeen niet mals. Dat er geen nieuwe maatregelen voor de hypotheekrenteafrtek is gekomen betekent dat er rust blijft op de woningmarkt. En dat is juist op dit moment van belang. Als er bij een licht herstel van de woningmarkt weer nieuwe maatregelen zouden zijn getroffen, geeft dit weer onrust. En kan het zo zijn dat de huizenprijzen weer “in elkaar zakken”. We mogen onze regeringsleiders hiermee weer een compliment geven.
Een belangrijke overwining voor Nederland!